Digital radonmåler

Artikkelnummer: HL 12345

Usikker på radon nivået hjemme hos deg ?

mål radon på en enkel måte...

 

Møte Corentium Home by Airthings (også kjent som Canary), en enkel og effektiv radonmåler. Den gir deg akkurat det du trenger for å holde kontroll på radonnivåene.

Radonmåler utviklet i Norge

Airthings Home er et batteridrevet digitalt måleinstrument for radongass utviklet av det norske teknologiselskapet Airthings AS – med støtte fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Bak Airthings står forskere og utviklere fra bl. a. CERN, NTNU og Universitetet i Oslo. Corentium Home produseres i Norge.


Radonmåling har nå for alvor tatt steget inn i den digitale tidsalder – også for vanlige forbrukere. Dette gjør målinger mye enklere, mer fleksibelt, og mer nøyaktig.

 Bruk av Airthings Home krever ingen kunnskap om teknologien i instrumentet.  Instrumentet gir deg mulighet til selv å avlese radon middelverdi for 1 døgn, 7 døgn, og for det siste året. Instrumentet kan flyttes fra rom til rom for å få full kontroll over radonnivået i boligen, på arbeidsplassen, på skolen eller i barnehagen. Corentirum Home gjør det enklere å lokalisere kilden til innsig av radongass i bygninger. Om verdiene er over tiltaksgrense kan en selv måle effekten av enkle ventilasjonstiltak, før mer omfattende tiltak eventuelt må vurderes. 

Her finner du måleprosedyre fra Statens Strålevern  

Her kan du generere gratis rapport på ditt radonnivå

 

 

Pris : 1599 KR
Kjøp
Leveringstid: 1 uke

Måling av radon i boliger: 

Strålevernet anbefaler alle å måle radon i hjemmet sitt. For boliger som leies ut, er det gitt grenser for radonnivået i strålevernforskriften. Å måle radon er både enkelt og rimelig. Det er umulig å forutsi om akkurat din bolig har et radonproblem. Den eneste måten å finne det ut på, er å måle. I boligblokker kan det være tilstrekkelig å måle i et utvalg av leilighetene.

Radonnivå svinger

Corentirum Home lager svært nøyaktige måleinstrumenter som er enkle å bruke og ser bra ut. Siden radonnivå endrer seg stadig gis det presise målinger hver eneste dag.

Mål i alle rom

Hvert rom har et eget radonnivå. Med en radonmåler fra Airthings kan du måle i alle rom for prisen av en måler. Alle målere er lette og bærbare.

Når du har målt ferdig kan du legge inn dine data  her       https://airthings.com/no/report/   her finner du en rapport, der du fyller i det de spør etter , så vil du innen kort tid motta en rapport for din måling.

Spesifikasjoner:

 • Størrelse: 12 cm x 6,9 cm - 130 gram
 • Versjoner: Tilgjengelig i picocurie og becquerel
 • Skjerm: 1-dag, 7-dagers og langtidsnitt
 • Batteritid: 3 AAA er inkludert i boksen. Estimert batteritid er 2 år med kontinuerlig måling.
 • Nøyaktighet: Corentium Home gir mer presise resultater enn gammeldagse sporfilm-tester.
 • Etter 7 dager: 80% av målinger er innenfor 20% av det faktiske radonnivået målt ved 100 Bq/m3
 • Etter 1 mnd: 90% av målinger er innenfor 10% av det faktiske radonnivået målt ved 100 Bq/m3

 

 • Svært nøyaktig
 • LCD skjerm, kort-tids måling fra 1 til 7 dager, lang-tids-målinger opp til ett år.
 • Global versjon in Bq/m3 Designet i Norge, testet i Japan
 • Upåvirket av luftfuktighet, elektromagnetisk interferens og støv
 • Batterilevetid på 2 år med 3 AAA batterier.

Spørsmål og svar:

Kan Airthings Home brukes til offisiell testing?

Det er ingen standarder i Norge for offisiell testing, så du står fritt til å bruke Airthings Home til all radontesting.

Hvor ofte må måleren kalibreres og hvor mye koster det å kalibrere?

Du trenger aldri å kalibrere Airthings Home. Måleren kommer prekalibrert og tilpasser seg automatisk et nytt miljø for å gi nøyaktige målinger.

Hvor raskt kan måleren vise nøyaktige resultater?

Du burde ha en indikasjon på dine radonverdier innen 48 timer. Men du anbefales å måle i hvert rom i minst 7 dager og det mest utsatte rommet i et par måneder for å få en god indikasjon på radonnivåene.

Hvordan kan jeg vite at målingene er nøyaktige?

Usikkerheten er 20% etter en uke og 10% etter en måned – målt ved 100 Bq/m3.

Hva er levetiden til måleren?

Estimert levetid er 10 år. AAA batteriene varer i ca. 2 år. 

Informasjon om Radon:

link til pdf klikk her