Arida Pro S12

Artikkelnummer: HLB APROS12

NYHET 2017!

Kompakt sorpsjonsavfukter med mange bruksområder. 12 liter vann pr døgn, 130 m3 luft pr time.

Arida Pro-S12 er en luftavfukter som:

 • fjerner 12 liter vann pr døgn
 • blåser fuktigheten ut som fuktig luft (ikke flytende vann)
 • kan brukes i alle temperaturer, også i frost
 • har innebygget hygrostat for å kontrollere fuktigheten
 • har mulighet for ekstern hygrostat i tillegg
 • er veldig stillegående
 • er enkel å montere

Kan brukes mange steder:

Typiske bruksområder for Arida Pro S8 og Pro S12 er:

 • fuktig kjeller
 • fuktig garasje
 • vaskerom
 • loft
 • fuktig båt (både yrkesbåt og fritidsbåt)
 • fuktig stall for husdyr
 • fuktig bobil
 • lagerlokale
Pris : 11890 KR
Kjøp
Leveringstid: 3-7 dager

Veldig stillegående

Arida Pro S8 og S12 er veldig stillegående og kan fint benyttes i rom hvor mennesker vil oppholde seg. S8 er mer stillegående enn S12.

Veldig kompakte mål

Pro S12 er veldig liten og kan få plass nesten hvor som helst. S12 bygger kun 200 mm x 300 mm x 300 mm. Dette er kanskje den minste 12 liters avfukteren på markedet?

Luftfilteret er lett tilgjengelig

Støvfilteret sitter i en metallramme i forbindelse med lufttilførselen. Denne kan enkelt tas av med to klips og uten bruk av verktøy. Luftfilteret kan enkelt renses og byttes. Et rent filter forlenger levetiden og øker ytelsen.

Enkel montering

Arida S12 har fire føtter. Disse kan svinges til siden og har hull som gjør at du han skru den fast. Avfukteren kan enten settes på en hylle, eller den kan skrus fast direkte i veggen. Den kan også monteres opp/ned i taket om du ønsker det. Vekten er kun 5 kg.

Innebygget hygrostat

Det er viktig å tørke luten, men det skal heller ikke bli for tørt. Arida S12 har derfor en innebygget hygrostat som kan betjenes fra utsiden av avfukteren. Du stiller enkelt inn hvor tørt du vil ha det, og avfukteren slår seg av og på i forhold til dette, akkurat slik en panelovn slår seg av og på i forhold til temperaturen. Du kan også bestemme om viften skal stoppe når det er tørt nok, eller om du vil at den skal fortsette å gå for å opprettholde luftsirkulasjonen.

Mulighet for ekstern hygrostat

I tillegg til den innebygde hygrostaten kan du også kople til en ekstern hygrostat. Dette er praktisk dersom du ønsker å måle luftfuktigheten et annet sted enn der avfukteren trekker sin luft fra. Avfukteren er forberedt for dette, så du kan enkelt kople til en ekstern hygrostat den dagen du ønsker det.

Du kan kople til luftslange

Arida Pro S12 er utstyrt med en metallkanal med flens slik at du kan kople på en 125 mm luftslange. Avfukteren trekker da luften fra et annet sted enn der den står. Tørrluften blåses ut der avfukteren står. Arida S12 har i tillegg en slangestuss på tørrluften, slik at den tørre luften kan blåses tilbake til et annet rom enn der avfukteren står.

Våtluft ut av bygget (ut av båt / bobil / lager / garasje)

Den fuktige luften blåses ut av en slangestuss på 41 mm. Her kan du bruke en slange eller et avløpsrør og lede den fuktige luften ut til friluft. Husk at vi anbefaler at det er fall på denne slangen, slik at eventuell kondens renner utover og ikke inn og tilbake til avfukteren.

Strømforsyning 230 Volt

Arida Pro S12 koples enkelt til 220V / 50 Hz stikkontakt, akkurat slik du har det hjemme. Avfukteren leveres med plugg, og du trenger ikke elektriker for installasjonen. Avfukteren leveres med 5 meter ledning. Strømforsyning 12 Volt Arida Pro S8 trekker 350 Watt og kan brukes på en 12 Volt til 230 Volt omformer i båt, bobil eller campingvogn. Sørg bare for at anlegget er riktig dimensjonert. Kontakt din lokale båtforhandler for mer informasjon.

Auto Restart

Hvis det oppstår et avbrudd i strømforsyningen, vil Arida S8 fortsette å virke så snart strømmen er tilbake. Perfekt på steder hvor strømmen kan komme og gå, som for eksempel på bryggeanlegg.

Solid bygget

Arida Pro S8 og Pro S12 er bygget i et solid metallkabinett. Betjeningspanelet, tilkoplingspunkter og strømforsyning er godt beskyttet.

Enkel tilgang til viktige deler

Hvis det er en feil med enheten er det enkelt for den profesjonelle å reparere avfukteren. Det er rask tilgang til de indre deler som kan vedlikeholdes eller erstattes veldig enkelt.

Sikker og trygg å bruke

Alt du trenger å komme til har tilgang fra utsiden av avfukteren. Du har aldri behov for å åpne den. Det vil ikke være mulig å få fingrene inn i avfukteren uten bruk av verktøy. Dette er viktig, slik at ikke barn eller andre putter fingrene inn og får elektrisk støt eller blir ødelagt av bevegelige deler. Skal noe repareres kan avfukteren enkelt åpnes med vanlig verktøy, men i den daglige driften kan man ikke komme til farlige deler kun med fingrene. Dette er viktig for din sikkerhet!

Tørkekapasiteten til en luftavfukter er avhengig av flere ting:

 • temperatur i rommet som skal tørkes
 • luftfuktighet i rommet som skal tørkes
 • luftgjennomstrømning i avfukteren (antall luftbytter pr time)
 • tørketeknologi (Sorpsjon / tørkerotor / kompressor)

Arida S8 og S12 er sorpsjonsbaserte luftavfuktere. Dette betyr at kapasiteten faller lite ved fallende temperatur, og at de også har god tørkeeffekt selv om det blir kuldegrader. Til sammenligning har kompressorbaserte avfuktere god effekt i høye temperaturer, men ved lavere temperaturer er en sorpsjonsbasert avfukter å foretrekke.

Se kurvene under for å se tørkekapasitet ved forskjellige temperaturer. Kurven er angitt for en typisk luftfuktighet på 60%RF. Nominell tørkekapasitet er 8 liter pr døgn for Arida S8 og 12 liter pr døgn for Arida S12. Lange luftslanger og tett luftfilter vil redusere ytelsen.

Arida S8 og Arida S12 luftavfuktere kan plasseres og monteres på en rekke forskjellige måter.

Avfukterene kan plasseres nær sagt hvor som helst. De kan skrus fast i gulv, vegg og til og med opp/ned i taket.

Det er to prinsippielle forskjeller på montasje:

 • Intern plassering: Her står avfukteren i det rommet som skal tørkes.
 • Ekstern plassering: Her står avfukteren i et annet rom enn det som skal tørkes. Da skal det koples til slanger slik at avfukteren suger luften fra det rommet som skal tørkes, og blåser det tilbake til det samme rommet via en annen slange.

Se bilder for eksempler.

 Intern plassering av Arida avfukter

 

Luftavfukterne Arida S8 og S12 har mange bruksområder.

Lystbåt

Mange båteiere bruker Meaco DD8L Standard i båten, og har erfart at dette gir bedre komfort og mindre mugg, lukt og korrosjon. Flere av disse båteierne ønsker seg en fast montert avfukter. Da er Arida S8 eller S12 den perfekte løsningen.

Kald og fuktig kjeller

I en kald og fuktig kjeller er det ofte nødvendig å fjerne fukten. I kalde kjellere kan Meaco DD8L benyttes, men man er avhengig av å ha en sluk der nede eller å tømme vannbeholderen regelmessig. Det er det mange som ønsker å slippe. Arida S8 / S12 blåser fuktigheten ut av bygningen, og du slipper å tømme ut vannet.

Garasje

Mange ønsker å holde garasjen tørr, for å slippe rust på bil, verktøy og utstyr. Det kan være praktisk å slippe å tenke på vannbeholdere som skal tømmes, og det er greit å vite at avfukteren klarer seg fint også om det skulle bli frost inne i garasjen. Arida S8 / S12 er løsningen.

Lager

Har du et lager der du oppbevarer saker og ting, så vet du at du bør holde dette tørt for å unngå lukt, mugg og jordslag. Her er du ikke hver dag, og da trenger du et anlegg som klarer seg selv. Arida S8 / S12 blåser fuktigheten ut av bygget og trenger ikke tilsyn. Bytt luftfilter to ganger i året, og glem at den er der.

Vaskekjeller, vaskerom

Henger du klærne til tørk inne? Får du luftet ut godt nok? Har du ikke mulighet til å drenere vannet til et avløp, og orker du ikke å tømme vanntanken hver dag? Monter en Arida S8 / S12 og dine bekymringer er løst.

Loft

Har du fuktproblemer på loftet? Monter en Arida S8 / S12, blås fuktigheten ut av bygget og behold den tørre luften inne. Ta vare på din bygning med Arida avfukter.

Krypkjeller under hus og hytte

Har du en krypkjeller under huset ditt? Vet du hvordan det står til der nede? Vet du om du har mugg og råte i krypkjelleren? Monter en Arida avfukter i din krypkjeller og sov godt om natten.

Hva koster det å montere avfukteren Arida S8 eller S12?

Det er relativt enkelt å montere luftavfukteren Arida S8 og S12, og de fleste nevenyttige velger å gjøre dette selv. Likevel er det endel som ønsker å sette bort denne jobben til en håndverker. Prisen på dette vil være en sak mellom deg og håndverkeren, men vi kan gi deg en liten pekepinn på hva det kan koste:

Elektriker

Det billigste er om du har en jordet stikkontakt innenfor 5 meters avstand fra avfukteren. Da slipper du å benytte elektriker. Dersom du trenger en ny stikkontakt kan vi anslå 1-2 timers arbeid (+ evt kjøring) for å legge opp en ekstra stikkontakt. Det kan også bli dyrere dersom du må legge opp en lang kabel frem til sikringsskapet.

Hull i veggen

Du trenger et hull i veggen. Det billigste er å benytte en eksisterende ventil. Kan du ikke dette må du lage et hull i veggen. Har håndverkeren egnet utstyr vil vi anslå en times for dette dersom du har trevegg og to timer dersom du har murvegg.

Montasje

De fleste håndverkere kan enkelt montere avfukteren. Når strøm og hull i veggen er på plass tar installasjonen en halv time om du ikke skal trekke luftslanger til andre steder, og en til to timer dersom du skal trekke luftslanger til motsatt enda av rommet, eller til et annet rom.

Hvem kan montere Arida S8 / S12?

De fleste håndverkere kan montere en Arida avfukter. Vi vil anbefale deg å kontakte en håndverker som normalt jobber med ventilasjon, men en som monterer varmepumper bør også kunne ta jobben. En snekker eller rørlegger kan også være egnet. Snakk med den håndverkeren du pleier å bruke, og han vil kunne hjelpe deg. 

Tilleggskostnader

Håndverkeren må bruke slanger, ventiler og festemidler. Type og mengde av dette er veldig avhengig av installasjonen, men du bør anta en tusenlapp eller to.

Konklusjon

Skal avfukteren monteres i et trehus anslår vi 2-3 timers jobb pluss montasjemateriell og kjøring. Total kostnad bør ligge et sted mellom 5.000 og 8.000 kroner. Skal det lages hull i en mur må du kanskje legge på en tusenlapp eller to. Dette er forutsatt at du har stikkontakt i nærheten. Har du ikke det kommer dette i tillegg. 

Hva er forskjellen på Arida S8 og Arida S12?

Arida S8 og S12 er to avfuktere bygget på samme prinsipp. Det er dog noen forskjeller på dem.

Tørkekapasitet

Arida S8 fjerner 8 liter vann pr døgn, mens Arida S12 fjerner 12 liter. Kapasiteten er derfor 50% høyere på S12 enn på S8. Dette betyr også at S12 vil tørke luften raskere enn S8.

Viftekapasitet

Viften er kraftigere på S12 enn på S8. Dette betyr at S12 lager noe mer lyd enn S8. Det betyr også at man kan ha lengre slanger på S12 enn på S8. Luftgjennomstrømningen blir redusert av langeslanger, og dermed kreves kraftigere vifte. S12 har ca 45% kraftigere vifte enn S8.

Tilkopling av slanger

En vesentlig forskjell på S12 og S8 er muligheten for tilkopling av slanger. S8 kan ikke koples til slange på tørluften, mens S12 har denne muligheten. S8 blåser den tørre luften tilbake til det rommet der avfukteren står. Ønsker du å kople til en slange for tørrluften, slik at tørrluften blåses tilbake til et annet sted enn det avfukteren står, så må du velge S12.

Maksimale lengder på tilkoplede slanger

Se tabell for maksimale lengder på luftslanger som tilkoples avfukterene Arida S8 og S12.

Pris

Prisen på S12 er ca 50% høyere enn prisen på S8.

Fysisk størrelse

Arida S12 er lengre enn S8. Høyde og bredde er den samme, men lengden er forskjellig. Dette kan ha betydning for plasseringen hos deg. Fysiske mål for Arida S8 og S12 avfukter med sorpsjon

se andre produkter i samme kategori

Arida Pro S8
NYHET 2017 - Kompakt sorpsjonsavfukter med mange bruksområder
Pris : 7990 KR
Les mer Kjøp
Avfukter Meaco DD8L Zambezi
Klikk på bildet for mer informasjon
Pris : 4390 KR
Les mer Kjøp
Luftavfukter Meaco DD8L Standard
for lav temperatur og lavt støynivå
Veil. pris : 3890 KR Pris : 3590 KR
Les mer Kjøp
Luftavfukter Meaco DD8L JUNIOR
Luftavfukter Meaco DD8L Junior - lav pris for lav temperatur
Veil. pris : 3390 KR Pris : 3290 KR
Les mer Kjøp